Beteja e letërsisë për liri (Nga refuzimi estetik te ai politik)

Nga  Ndue Ukaj I. Në fund të viteve të 80-ta, në Gadishullin e trazuar Ballkanik, ashtu sikurse edhe në pjesën tjetër të Europës, shembeshin muret e...

David Golder, historia e një fajdexhiu modern – Nga Flogerta Krypi

Titulli: David Golder Autore: Irene Nemirovsky Botuesi:  DITURIA Përktheu: Nasi Lera Faqe:  178 Viti i botimit:  2014   Në këndin “Leximet e Gertës” për kallonori.org sot kam përzgjedhur një nga romanet...

Simfonia e pambaruar e Grigor Banushit, një roman për triumfin ndaj jetës. – nga...

Pak ditë përpara zhvillimit të panairit të librit në Tiranë në Muzeun Kombëtar u zhvillua promovimi i romanit “Simfonia e pambaruar” e shkrimtarit shqiptar...

Etnografia e të folurit si vlerë e shtuar e krijimtarisë poetike të Nokë Sinishtaj...

(Mbështetur në botimin e AkademikGjovalin Shkurtajt  “Kopshti poetik i Nokë Sinishtajt”, “Botimet Barleti” Tiranë, 2018) “Kopshti poetik i Nokë Sinishtajt”...

A mund të na drejtojnë librat drejt të vërtetave të jetës tonë?

Një përshtypje mbi romanin e mrekullueshëm “E vërteta mbi çështjen e Herri Kjubert” – nga Flogerta Krypi Kur romani “E vërteta mbi çështjen e Herri...

Romani i Ndue Dedaj-t “Unaza e Virgjëreshës”: Një libër që vlen të lexohet!

  Temat që dalin nga etnosi shqiptarë, përherë zgjojnë kureshtjen e lexuesit, qoftë ai shqiptarë apo i huaj. Këto tema, që burojnë nga traditat tona...

Të gjithë dinë të lexojnë, por sa kuptojnë? – nga Adrian Zalla

  Bota është një mrekulli e krijuar në përsosmëri taman ashtu si dhe trupi i njeriut, i cili kur nuk ka diçka që nuk shkon...

Leximtari, një himn për dijen dhe dashurinë – Nga Flogerta Krypi

Leximtari, një himn për dijen dhe dashurinë – Nga Flogerta Krypi “...Ndodh që kujtimet të mos i qëndrojnë besnike lumturisë, nëse fundi është i dhimbshëm?...

Jeta e fshehtë e Salvador Dalisë, e treguar nga ai vetë – nga Xhoana...

Kush është Salvador Dalí ? Salvador Dali ka qenë një nga figurat më interesante dhe më provokuese në artin e shekullit të njëzet. Një pionier...

QASJE PROFILIT KRIJUES LETRAR-SHKENCOR TË ANTON NIKË BERISHËS – nga Isak Ahmeti

Shkruan: Isak AHMETI Veprën letrare dhe shkencore të Anton Nikë Berishës e kam përcjellë dhe lexuar me interesim prej kohësh ,në mënyrë të veçantë studimet...

Artikujt e fundit