Ernest Hemingway: Shkrimtari, një jetë mes vetmisë dhe përjetësisë

“Duke mos e pasur të lehtë të bëj fjalime, as zotësinë për oratori e retorikë, dëshiroj të falenderoj për zemërgjerësinë administratorët e Alfred Nobel-it...

“Fshati i Heshtjes” – Shënime dhe reflekse leximi nga Zija Vukaj

Leximi i një vepre letrare, qoftë prozë, qoftë poezi është një veprim intelektual që ndiqet nga mbresa dhe përjetime të ndryshme, të cilat të...

GAZETA GJERMANE PËR BOTIMIN E ROMANIT “E PENGUARA” TË KADARESË NË GJERMANI

Süddeutsche Zeitung, nr. 196, 26/27.08.2917, Letërsi europiane, fq.20 MBYLLE GOJËN, KUFOMË! Nuk ka kujtime pa interes dhe as moral pa siguri të rreme: Shkrimtari i madh...

Artikujt e fundit