“Frika se të kam humbë o Malësi” – poezi nga Nokë Sinishtaj

Herë-herë natën kur më del gjumi/m’afrohet dora e kujtimit tamam si ajo e nanës/ Që e zbulon prej votrès farën e zjarmit prej hinit/ E fluturon...

Formula e pagëzimit – nga Ndue Ukaj

Nëntorin e vitit 1462 Arbërinë e mbuloi mjegulla. Imzoti Engjëllor në mesnatë hapi dritaren dhe pa një errësirë të madhe. Shandanët e ushtarëve në...

Çka âsht koha? – nji poezi nga Erenestina Gjergji Halili

Çka âsht koha? Nji thijë, nji shejë, f'minija? Koha?! Nji parukë, vnueme n'teatër përgjiditë... - Erenestina Gjergji Halili

Orkestër – një poezi e Ndue Ukajt

Orkestër Nga Ukaj Atë ditë stuhie Engjëjt hijelehtë u arratisën nga qielli Dhe gjetën një copë tokë Para murit të vetmuar. Ishte e mërkurë- Nuk ishte e mërkura e përhime E ftohtë...

“Nuk vdes ai që lë trashigimi” – një poezi e Hilaire Belloc

"Nuk vdes ai që lë trashigimi" Nga Hilaire Belloc Nuk vdes ai që lë trashigimi, Paksa ndikim që njeh në tokat e tij, Ose guxon në vazhdimësi të ndërthurë Dashuri...

POETI XHORXH UALLAS – LAUREAT I ÇMIMIT “NAIM FRASHËRI”

Fitues i çmimit të madh "Naim Frashëri" të Edicionit XXI të Festivalit Ndërkombëtar të Poezisë "Ditët e Naimit" është poeti amerikan Xhorxh Uallas (George...

Kur Ernest Koliqi i thurte vargje gjuhës shqipe (poezi)

"Gjuhës shqipe" Lshon ame ilire n`goje agimesh s`vjetra Ndo `i fjale e jote than` vetimeveti, O gjuhe e folun n`bote ende ferishte S`ciles Mayeri ne te censhmet letra Rraj`t...

“Në mes të ditës” Poezi nga Rrok Berishaj

Poezia është art i fjalës së gdhendur, art i fjalës së shkurtë por të thellë, fjalës që depërton në brendësi por që buron nga...

Një poezi e Robert Frost kushtuar vjeshtës – e shqipëruar nga A. Bikaj

"Asgjë e artë nuk qëndron" Nga Robert Frost Gjelbërimi i parë i natyrës është i artë, Ngjyra e saj ma e veshtirë për tu mbajtë. Një lule: gjethet...

Në Kshevë – poezi nga Nokë Sinishtaj

"Në Kshevë" Pas 20 vitesh u gjeta te gërmadha e shkollës tonë në Kshevë. N’avlli para kullave, Precaj, Nikaj, Gjolaj, Shytaj Vetem ndonji vorr betonit me...

Artikujt e fundit