Një poezi e Azem Shkrelit në 80 vjetorin e lindjes

Këngë E Turpshme Këngë e turpshme Sonte Qava sonte për ty Arbëri Nuk më vjen turp Pse qava Me vjen turp pse s'munda Të bëj tjetër Nga turpi qava - Azem Shkreli

Çka âsht koha? – nji poezi nga Erenestina Gjergji Halili

Çka âsht koha? Nji thijë, nji shejë, f'minija? Koha?! Nji parukë, vnueme n'teatër përgjiditë... - Erenestina Gjergji Halili

“Të udhëtosh” – nga Gabriel García Márquez

"Të udhëtosh" nga Gabriel García Márquez shqipëruar nga Albert Bikaj Të udhëtosh do të thotë të largohesh nga shtëpia, të lësh pas shokët të tentosh të fluturosh; të fluturosh duke...

Rexhep Hoti – Bisedë me Gjeniun (1997)

  Nga Rexhep Hoti I. E çamë letërsinë mes për mes, Nga Gilgameshi e gjer me sot, Dëshira për të ikur nga Vdekja, Tmerron bukur gjithmonë në këtë botë. II. Te Perënditë...

ATDHEU IM – nga Ndue Ukaj

ATDHEU IM Ndue Ukaj Atdheu im është një shtëpi e madhe. Me dyer të vjetra dhe dritare të reja për ajrosje. Atë e kanë punuar shumë duar. Dikush ia...

Gjashtë poezi të Jorge Luis Borges

Arti i poezisë (Ars poetica) Të vëzhgosh lumin prej kohe dhe uji Të kujtosh se koha është një tjetër lum. Për të ditur se ne humbim si...

Formula e pagëzimit – nga Ndue Ukaj

Nëntorin e vitit 1462 Arbërinë e mbuloi mjegulla. Imzoti Engjëllor në mesnatë hapi dritaren dhe pa një errësirë të madhe. Shandanët e ushtarëve në...

Kush bëri me gisht? – poezi nga Mark Lucgjonaj

Kush bëri me gisht? Bënë me gisht prej teje! Bënë me gisht prej meje?! Kush bëri me gisht? Kush? Cili gisht?! Ka fytyrë ai apo vetëm gisht? Cili është ai që...

Poezia – mburojë kundër murtajës së gjuhës

Nga Ndue Ukaj Në vitin 1999, UNESCO e ka shpallur 21 marsin si Ditën Botërore të Poezisë, me qëllim të ringjalljes së interesit për poezi,...

Dy poezi të Cathal Ó Searcaigh në shqip nga Iva Grillo

Dashuri e ndaluar I shtrenjti im, zemër, zemër, zemër Plagët e Krishtit rihap e jona puthje Por mos bëj zë, mbaj sekret e mos nxirr emër Ky zjarri...

Artikujt e fundit