Kur Ernest Koliqi i thurte vargje gjuhës shqipe (poezi)

"Gjuhës shqipe" Lshon ame ilire n`goje agimesh s`vjetra Ndo `i fjale e jote than` vetimeveti, O gjuhe e folun n`bote ende ferishte S`ciles Mayeri ne te censhmet letra Rraj`t...

“Në mes të ditës” Poezi nga Rrok Berishaj

Poezia është art i fjalës së gdhendur, art i fjalës së shkurtë por të thellë, fjalës që depërton në brendësi por që buron nga...

Një poezi e Robert Frost kushtuar vjeshtës – e shqipëruar nga A. Bikaj

"Asgjë e artë nuk qëndron" Nga Robert Frost Gjelbërimi i parë i natyrës është i artë, Ngjyra e saj ma e veshtirë për tu mbajtë. Një lule: gjethet...

Në Kshevë – poezi nga Nokë Sinishtaj

"Në Kshevë" Pas 20 vitesh u gjeta te gërmadha e shkollës tonë në Kshevë. N’avlli para kullave, Precaj, Nikaj, Gjolaj, Shytaj Vetem ndonji vorr betonit me...

“Gjithmonë diçka mungon” – poezi nga Ndue Ukaj

Gjithmonë diçka mungon Njerëz me fytyra të zbehta shtrëngojnë paqartësinë. Ata kërkojnë diçka, sepse gjithmonë diçka u mungon. Pas këtij shiu të zymtë si pikëllimi, ka mundësi...

Dua të kthehem në Shqipëri – poezi nga Shën Nanë Tereza

Dua te kthehem në Shqipëri Si shumë po vepron Qoftëlargu në anët tona ! 12 shtatore me figura shenjtësh do të doja të kisha në Shqipëri, Patjetër dhe në...

Heshtja e Skenderbeut – poezi nga Albert Bikaj

I ngrirë në gurë Krenarë qëndron Nuk thotë gjë, ..veçse egër vështron Egër vështron, Po pse Pse o Zot ? Heshtje dëgjon 500 mote... plot 500 vjet Pse kështu përfunduam ...se dimë as vet E zeza...

Kalendari poetik: 150 vjetori i vdekjes së Charles Baudelaire

150 vite më parë vdiq Sharl Bodler (1821-1867), qe poet, shkrimtar, kritik arti, gazetar, filozof, eseist dhe përkthyes francez. Vlerësohet si një nga poetët...

Kalendari poetik: S.Kuazimodo -nga Maks Rakipaj

Sot, më 20 gusht është data e lindjes së Salvatore Kuazimodo-s (1901-1968), një nga të mëdhejtë e poezisë italiane. Por jo vetëm kaq; qe...

Malësia ose Edeni i poetit Nokë Sinishtaj

Nadje heret kur shpirti...

Artikujt e fundit