Rexhep Hoti – Kurora e lamtumirës!

Rexhep Hoti – Kurora e lamtumirës! E çoj peshë krijimin botëror, Piktorët me radhë që i mbajmë për shenjtorë; Askush nuk e krijoi dot pamjen tënde; Mbete e...

Dy poezi irlandeze të shqipëruara nga Iva Grillo

Rrahje zemre nga Luke Morgan Degjoj hapat e tua neper shkalle Plot dy vjet  pasi gjyshi  vdiq, dora e kemba varur jashte krevatit a thua se kish dashur...

TE KISHA E VJETER; LUSHNJE 67′ – nga Ndoc Selimi

TE KISHA E VJETER; LUSHNJE 67' Qielli i shkurtit lshonte pika shiu n'formë loti mbi pullazin e kishës Shën Prokopit Lushnje, 67'. Turra e librave nën mur flakë shpirtnash...

Në ndarje – poezi e Pavle Đonović

Në ndarje Fjalët janë më të zeza se nata Duart janë më të forta se guri Zëmra më e butë se bari Lotët më të lehta se lumi Në ndarje Shikimet janë më të thella...

Rexhep Hoti – Bisedë me Gjeniun (1997)

  Nga Rexhep Hoti I. E çamë letërsinë mes për mes, Nga Gilgameshi e gjer me sot, Dëshira për të ikur nga Vdekja, Tmerron bukur gjithmonë në këtë botë. II. Te Perënditë...

Mario Calivà, poeti arbëreshë: Dua të vdes duke dëgjuar gjuhën e mëmës!

Nga Mario Calivà Gjergj Kastriotit Kur kthehem Drejt diellit të lindjes së parë Mendimi im fluturon  Kaluar mbi një rreze drite Vete matan detit dhe përzihet me qiellin E arrin deri tek...

En attendant – poezi nga Zija Vukaj

Nga Zija Vukaj En attendant... Në atë fshat, lugajë alpine; në atë djep të gjymtë, përkundja ëndrrat e mia të gjymta. I flakur aty qysh s'di se kur, prisja e prisja; tirrja...

Rexhep Hoti – Dy emra pa varr

Nga Rexhep Hoti Ti që eshtrat në gjoks të turqve i ke, Pse i bartë dy emra Gjergj dhe Skënderbe? Lavdia mbi sa kontinente të ra; E Gadishulli yt as varr për...

Portat e lirisë – poezi nga Ndue Ukaj

Portat e lirisë Ndue Ukaj Ajo zgjohet me veshjen e bardhë të natës. Mendja i fluturon kudo ku banon kuptimi. Në trenin e parë shfleton gazetën që shpërndahet...

Kush bëri me gisht? – poezi nga Mark Lucgjonaj

Kush bëri me gisht? Bënë me gisht prej teje! Bënë me gisht prej meje?! Kush bëri me gisht? Kush? Cili gisht?! Ka fytyrë ai apo vetëm gisht? Cili është ai që...

Artikujt e fundit