Mërkura e Përhimtë E T.S. Eliot e sjellë në shqip nga Erlind Sulko

Mërkura e Përhimtë, Pjesa I - T.S. Eliot Përktheu Erlind Sulko I Sepse s'kam shpresë të kthehem më Sepse s'kam shpresë Sepse s'kam shpresë të kthehem Të kem dhuntitë e...

Kalendari poetik: Boris Leonidoviç Pasternak 1890-1960 – nga Maks Rakipaj

Kalendari poetik: Boris Leonidoviç Pasternak 1890-1960 Më 10 shkurt 1890 në Pjerjedjelkino (Rusi) u lind në një familje intelektualësh (babai qe profesor pikture, nëna pianiste),...

Dy poezi irlandeze të shqipëruara nga Iva Grillo

Rrahje zemre nga Luke Morgan Degjoj hapat e tua neper shkalle Plot dy vjet  pasi gjyshi  vdiq, dora e kemba varur jashte krevatit a thua se kish dashur...

“Shqiptarët në Pianiano” – nga Elettra Angelucci

Përktheu nga italishtja në shqip Brunilda Ternova Në dokumentet e "Archivio Camerale dello Stato di Castro", të ruajtura në Arkivin e Shtetit të Viterbo, gjejmë...

Në ndarje – poezi e Pavle Đonović

Në ndarje Fjalët janë më të zeza se nata Duart janë më të forta se guri Zëmra më e butë se bari Lotët më të lehta se lumi Në ndarje Shikimet janë më të thella...

Nëse ti më harron – poezi nga Pablo Neruda

PABLO NERUDA - NËSE TI MË HARRON Dua ta dish Një gjë. Ti e di si është kjo punë: Nëse vështroj hënën prej kristali, degën e kuqe të vjeshtës së...

Me flamujt e Kastriotvet, roman historik i Dom Nikollë Mazrrekut

Sygjerim për lexim, me rastin e 105 vjetorit të lindjës së Dom Nikollë Mazrrekut, priftit katolik shqiptarë që vuajti gjatë regjimit komunist. Më poshtë...

Kalendari poetik: Christina Georgina Rossetti 1830-1894 – nga Maks Rakipaj

Kristina Roseti, një poete britanike me prejardhje italiane, u lind më 5 dhjetor 1830 dhe vdiq më 29 dhjetor 1894. Shkroi shumë poezi kushtuar...

Duke luajtur në një kohë me shpresën dhe harresën – nga Tua Forsström

Ekzistojnë katër lloje të errësirës dhe ujku vrapon me putrat e forta nëpërmes ëndrrës tënde. Ne dobësohemi në agimin astronomik, e pulsi i zemrës bie, ne bëhem...

Një poezi e T.S. Eliot e shqiperuar nga A.Bikaj

Festa e koktejit nga T.S. Eliot Ç'është ferri? Ferri jemi vetë. Ferri është i vetëm, ndërsa tjetri arrin ta kuptoi Thjeshtë në cep Se nuk ke nga çfarë të...

Artikujt e fundit